Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2009

  • Máte zájem o inzerci ve Velkopavlovickém zpravodaji?

    V termínu od 30.11. do 3.12.2009 proběhne výběr příspěvků pro vánoční Velkopavlovický zpravodaj VI/2009, který obdrží občané Vel- kých Pavlovic v pátek 18.12.2009. Máte-li zájem o uveřejnění Vašeho inzerátu, kontaktujte do čtvrtka 3.12.2009 redakci na tel.: 777 736 413 nebo e-mailem bartova@velke-pavlovice.cz. Platný ceník inzerce najdete po kliknutí na „více zde“.
    více
  • Kam o víkendu? Podnikněte PŘEDMIKULÁŠKOU obchůzku!

    Vážení přátelé! Přijměte naše srdečné pozvání k netradiční předmikulášské obchůzce a přijďte si prohlédnout I. etapu bytových domů Padělky před jejím samotným dokončením. Byty už jsou téměř hotové, proto budete moci sami posoudit praktické plnění našeho motivu výstavby, které zní: Buďte architektem svého bydlení... Program s prohlídkou bytů se skleničkou vína a se skrytou mikulášskou nadílkou pro děti začíná v 10.00 hod.. Neváhejte a vyrazte si na Padělky, stavební firma Mikulica, s.r.o. se na Vás již nyní těší!
    více
  • SLUNEČNÁ láká k návštěvě na stránkách NOVINKY.CZ

    Foto © 2009 Ing. Zdeněk KarberRedakce jednoho z nejnavště- vovanějších informačních portálů Novinky.cz se vydala na podzimní toulky po jihomoravských rozhled- nách. A jak je vidno z příspěvku, jež se dnes 25. listopadu 2009 objevil na internetu, neminula ani velkopavlovickou rozhlednu Slunečná. Klikněte ZDE a podnikněte s námi alespoň virtuální výlet po okolí našeho městečka!

    více
  • Mladí šachisté vybojovali zlato

    V úterý dne 24. listopadu  2009 se konalo v Břeclavi okresní kolo Přeboru škol v šachu - Mistrovství ČR školních týmů. Toto klání je pojato jako soutěž čtyřčlenných školních týmů. Naše družstvo ve složení Rilák Adam, Chrástek Dominik, Fridrich Jakub, Dagidir Denis (trenér P. Pisk - mezinárodní mistr, pedagogický doprovod M. Rilák, ZŘŠ) obsadilo 1. místo a zajistilo si tak postup do krajského kola...
    více
  • Zprávy z šachového dění

    Šachisté „B“ družstva v předehrávce 5. kola podlehli v Bučovicích 2,5 : 5,5. „A“ družstvo ve 3. kole přivítalo aspiranta na postup ze Sudoměřic. Excelentní výkon předvedl na 1. šachovnici náš trenér mládeže IM Petr Pisk a na 3. desce Jirka Marek. Další hráči nebyli zdaleka tak úspěšní, uhráli jsme pouze 2 remízy, takže celkově 3 : 5. Velkou radost učinili všem příznivcům šachu žáci. Dne 24. listopadu 2009 mezi 12 čtyřčlennými družstvy z okresu Břeclav vybojovali titul přeborníka.
    více
  • Myslivci začali s přikrmováním zvěře

    Sychravé podzimní období je v souvislosti s myslivostí spojováno především s lovem, ale právě v tomto čase pro myslivce nastávají povinnosti s přikrmováním zvěře. Zvěř si musí předem zvyknout na místo, ke kterému se má na krmení v zimě stahovat. Musí včas zjistit, kde cukrovku, kukuřici, pšenici a seno najde. Zároveň se tak myslivci snaží předcházet škodám, které by zvěř v zimě napáchala na trvalých porostech.

    více
  • Tvořivé soboty přináší radost nejen dětem

    Na Středisku volného času se počátkem měsíce listopadu rozjela série „Tvořivých sobot“ zamě- řených na různé výtvarné činnosti. Každé listopadové sobotní odpoledne si tak děti, ale i jejich rodičové, mohou přijít na středisko zhotovit pěkný výrobek. Další dvě soboty z tohoto cyklu jsou zaměřeny na ubrouskovou techniku a výrobu adventních věnečků. Neváhejte tedy a přijďte mezi nás!

    více
  • Předčasná vánoční nadílka - ve školce mají nové kuchyňky, Sluníčka navíc stolečky

    Zase je život v Mateřské škole ve Velkých Pavlovicích o trošku příjemnější a komfortnější. Díky finančnímu daru Města Velké Pavlovice byly všechny čtyři třídy vybaveny novými kuchyňskými linkami do příručních kuchyněk, kde servírují paní kuchařky dětem svačinky a obědy. Třída Sluníček si mohla ještě navíc zakoupit nové krásné stolečky. Stalo se tak díky sponzorskému daru z řad občanů a podnikatelů našeho městečka. Přestože si nepřáli být jmenováni, celá školka a děti především, jim za štědrost velmi děkují!

    více
  • Pan farář požehnal mladým vínům ročníku 2009

    V neděli odpoledne dne 22.listopadu 2009 se sešla široká vinařská veřejnost na každoročním svěcení mladých vín. Slavnost, jež se ve Velkých Pavlovicích pravi- delně koná po svátku sv. Martina se protentokrát uskutečnila ve společenském sále vinařské společnosti Vinium,a.s. Moderátorkou celého odpoledne byla Mgr. Pavla Míchalová, která přivítala pana faráře Mgr. Petra Papouška...
    více
  • Výsledky bodování Promenády červených vín 2009

    Vína letošní Promenády červených vín se vyznačují mimořádně vysokou kvalitou. Více než polovina z přihlášených 144 vzorků dosáhla nad 80 bodů ze sta možných. Oficiální výsledkovou listinu bodování, které proběhlo v pátek 20. listopadu 2009, si máte možnost stáhnout po kliknutí ZDE.

    více
  • Singing Ladies zazpívaly v Hustopečích

    Pěvecký sbor Singing Ladies vystoupil se svým tradičním repertoárem - písněmi The Beatles na akci Dámského klubu Hustopeče v pořadu s názvem Procházka staletími. Hosty pořadu byly také tanečnice ze souboru Amélie z Pavučiny a brněnské herečky z Divadla MALÉhRY Daniela a Nikola Zbytovská a Barbora Seidlová...
    více
  • Šampionem Promenády je André z Patrie Kobylí a. s.

    V pátek 20. listopadu 2009 ohodnotilo 32 odborných degus- tátorů 144 vzorků červených vín, které byly přihlášeny do soutěže Promenáda červených vín 2009. Pod vedením MUDr. Martina Křístka předsedové komisí - Vít Sedláček, Leoš Horák, Ing. Lubomír Skrýval, Bc. Jaroslav Suský a Ing. Marek Babisz vybrali z nejlepších vín v kategoriích šampiona Promenády červených vín. Stalo se jím André 2007 z Patrie Kobylí a.s..
    více
  • Domečkem se nesla sladká medová vůně...

    Na Středisku volného času proběhlo dne 16. listopadu 2009 v odpoledních hodinách páté Pondělkování. Tentokrát se sešla velmi početná skupinka devatenácti dětí, které se s vervou pustila do tvoření svíček ze včelích plástů. A jak se vlastně takové svíčky tvoří? Nejvíc práce mají včelky dělnice, které ve včelím úlu vyprodukují voskové mezistěny...
    více
  • Nový odvodňovací kanál u železnice udělá přítrž záplavám

    Pracovníci služeb města se mohli po mnoha propršených dnech a rozbláceném terénu pustit do vybudování odvodňovacího kaná- lu, který propustkem pod železniční tratí odvádí srážkovou vodu z polí a vinic z trati Nadzahrady do říčky Trkmanky. Starý příkop nevyhovoval a při bouřkách byly často zaplaveny koleje a zaneseny bahnem a kameny tak, že musela být provedena výluka dopravy. Za pouhé tři pracovní dny byla vybudována podstatná část díla, které dotváří pěkné prostředí v okolí nového parku.

    více
  • Žádost o odstranění dřevin

    E-ON žádá vlastníky a uživatele nemovitostí a pozemků o odstranění nebo ořez dřevin ohrožujících bezpečný a spolehlivý provoz distribučního zařízení. Odstranění a ořez dřevin proveďte v termínu do 15. prosince 2009. Po tomto datu zaměstnanci společnosti E.ON vstoupí na dotčené nemovitosti a pozemky a provedou odstranění a ořez dřevin vlastními prostředky. (pro úplné znění Oznámení klikněte na "více zde")
    více
  • Kola, brusle, kočárky, koloběžky i tříkolky . . . po nové cyklostezce to prostě frčí!

    Slavnost otevření nové cyklo- stezky se evidentně stala příjemným zpestřením ponurých listopadových dnů. Nejenže vytáhla ven do přírody a za čerstvým vzduchem nečekaně mnoho sportuchtivých lidí, ale také těch, kteří doslovně, a v dobrém slova smyslu, nevytáhnou paty z domovů bez fotoaparátu. Mezi ně patří i paní Jana Vondrová, které se díky vydařeným snímkům podařilo takřka krok po kroku zmapovat celou akci. Fotografie, za které velmi děkujeme, si můžete prohlédnou po kliknutí ZDE.
    více
  • Středisko Betlém pořádá v Hustopečích benefiční večer

    Diakonie ČCE – středisko Betlém pořádá 9. Společenský večer s dobročinnou aukcí, která se koná v sobotu 5. prosince 2009 v 18.00 hod. v Hotelu Centro v Hustopečích. Jedná se o benefiční večer, kdy budou draženy výrobky klientů střediska Betlém, umělecká díla věnovaná místními umělci a krásná vína z našich nádherných vinic. V programu vystoupí brněnská skupina „Svítání“ a zavítá sem i Mikuláš s bohatou nadílkou pro přítomné děti a na závěr je připraven bohatý raut. Pozvánka na akci ke stažení ZDE.
    více
  • Do řádu maturantů byli studenti pasováni pod vlivem magické třináctky

    Pátek třináctého je pro většinu lidí smolný den plný strachu z nečekaných situací. Pro naši třídu se však tento den stal velice významným mezníkem v našich životech. V aule gymnázia ve Velkých Pavlovicích jsme byli pasováni do řad maturantů. Slavnost pasování nás oddělila od let bezstarostných středoškolských radovánek a upozornila nás, že nyní nás dělí už jen krůček od velké zkoušky, která nás straší svou velkolepostí a neznámostí, a že je proto načase začít se opravdu učit...
    více
  • Cyklostezka přilákala fotografy i novináře

    Slavnostní otevření nové cyklo- stezky mezi V. Pavlovicemi a Bořeticemi přilákalo řadu foto- grafů a novinářů. Hned na druhý den, tedy 18. listopadu 2009, vyšel v Břeclavském deníku obsáhlý příspěvek z pera Elišky Windové doplněný řadou pěkných fotografií (otevřete ZDE). Další fotografie nám dorazily také z dílny Františka Kobse z Velkých Pavlovic, ty si můžete prohlédnout prostřednictvím fotogalerie ZDE. 
    více
  • Putujícím po nové cyklostezce Velké Pavlovice - Bořetice svítilo na cestu listopadové sluníčko

    O státním svátku 17. listopadu 2009, zapsaném v kalendáři jako Den boje za svobodu a demokracii kdy si celá Česká republika připomíná dvacáté výročí od začátku Sametové revoluce, byla ve Velkých Pavlovicích slavnostně otevřena nová cyklostezka z Velkých Pavlovic do Bořetic. Finanční prostředky pro realizaci projektu byly získány ze Státního fondu dopravní infrastruktury, Jihomoravského kraje a z rozpočtů obcí Velké Pavlovice a Bořetice...
    více